Dziś mam dla was kolejny przepis na pyszne francuskie ciasto!:). Jak tak dalej pójdzie to się w drzwiach nie zmieszczę^^ haha.
SKŁADNIKI:
- 25 dag podłużnych biszkoptów(jak do tiramisu)
- 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego lub malinowego
- 1,5 szklanki mleka
- 1 budyń waniliowy
- 4 łyżki cukru
- 25 dag masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 10 dag uprażonych płatków migdałowych
- bita śmietana
- kilkanaście niedużych herbatników w czekoladzie
- Ugotuj budyń z mlekiem i cukrem, ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce zimny budyń. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Podgrzej dżem, połowę rozłóż małymi kleksami na biszkoptach. Posmaruj grubo częścią kremu, posyp 1/3 płatków. Ułóż drugą warstwę, wstaw do lodówki.Gdy krem stwardnieje, zdejmij obręcz tortownicy, posmaruj boki ciasta resztą kremu.Udekoruj rozetami z bitej śmietany oraz herbatnikami.
♥
Smacznego!
Mniam ! <3
OdpowiedzUsuńjeej jak to pysznie wygląda pewnie też tak smakuje :D
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie!:D
OdpowiedzUsuńCałkiem fajnie to wygląda :P
OdpowiedzUsuńZgłodniałam. I to bardzo !
OdpowiedzUsuń